Herdenkboom kiezen

Wij helpen u bij het kiezen van uw herdenkboom. U zoekt een boomsoort die gevoelsmatig het beste bij uw dierbare past, maar de keuze wordt ook bepaald door de uiteindelijke plek. Komt de boom in uw eigen tuin, een park of ergens in een natuurgebied?

Gevoel

Het kiezen van een herdenkboom gaat vooral op gevoel. Waar kwam uw dierbare graag en waar hield hij of zij van? Zijn er symbolische kenmerken terug te vinden in een bepaalde boomsoort? Wilt u een boom die bloesem geeft of niet? Die vragen komen voorbij bij het kiezen van de best passende boom. De boom waarin uw overleden dierbare straks voortleeft en die voor u een plek van troost wordt.

“de best passende boom voor een vaste plek van troost”

Grondsoort

Om ervoor te zorgen dat uw herdenkboom goed aanslaat is het belangrijk om een boom bij een bepaalde grondsoort te kiezen. De ene boom gedijt namelijk goed in zandgrond, en de ander in Kleigrond. Sommige soorten hebben droge grond nodig, de andere groeien het beste in vochtige omstandigheden. Als u de boom in uw eigen tuin, een park of in een natuurgebied wilt plaatsen, dan is dat zeker iets om rekening mee te houden.

Ervaring

Daarom adviseren wij u graag bij het maken van de juiste keuze, zodat u zich daarover geen zorgen hoeft te maken. Ons familiebedrijf heeft ca. 130 jaar ervaring in het kweken en verzorgen van bomen. Wij kunnen u alles over de verschillende bomen vertellen, zoals de symboliek van bepaalde soorten, de typische eigenschappen en in welke omgeving deze goed groeien.

Met onze hulp bent u verzekerd van een mooie boom voor een vaste plek van troost. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.