Ceremonie

Wanneer u over de as van uw overleden dierbare beschikt creëren wij een speciaal moment om dit met de jonge boom samen te brengen. Dit intieme en gedenkwaardige moment wordt onder het genot van koffie en thee bij ons op de boomkwekerij vormgegeven. Dit moment is het begin van iets moois.

Samenvoeging

De hoeveelheid as die in de aarde bijgevoegd kan worden wordt bepaald door de boomsoort en het formaat. Samen met u wordt de aarde en de as van uw dierbare samengevoegd en gemengd. Uw herdenkboom wordt in deze bijzondere aarde geplant en in een afgesloten kweeksysteem geplaatst. De wortels van de boom nemen de voedingsstoffen en de as op, waardoor uw dierbare symbolisch voortleeft in de stam, de takken en de bladeren van uw herdenkboom.

“uw dierbare leeft voort in de stam, de takken en de bladeren van uw herdenkboom”

Kweekperiode

Voordat de herdenkboom zijn definitieve plek krijgt, kweken we deze ongeveer een jaar lang op. Wij zorgen ervoor dat uw boom goed doorworteld raakt en in een optimale conditie verkeert. Tijdens deze kweekperiode kunt u uw herdenkboom bij ons bezoeken en het groeiproces met eigen ogen volgen.

Als uw herdenkboom er klaar voor is plaatsen wij deze op de door u vooraf aangegeven bestemming. De eindbestemming is bereikt en een nieuwe periode aangebroken.

Verzegeling en certificering

Wanneer de as, de grond en de boom zijn samengebracht wordt de boom verzegeld en krijgt u een certificaat. Dit certificaat, met persoonsgegevens, de soort boom en het unieke verzegelingsnummer, geeft aan welke boom vanaf dat moment aan uw familie behoort.

1. As wordt bij de boom gestrooid

2. Speciale potgrond wordt toegevoegd

3. De boom in de plantzak wordt in het containerveld geplaatst, met aansluitingen voor de watervoorziening

4. Boom wordt voorzien van een verzegeling inclusief nummer

Heeft u speciale wensen voor de ceremonie? Neem dan contact met ons op en leg deze aan ons voor.